Mot Irlands sydkust

”Seglingen” söderut från Howth utanför Dublin blev som så ofta hittills motorkörning. Det blev en rätt kort etapp. Efter ca 30 nm gick vi in till Wicklow. Vi var nog den enda gästbåten. Vi lade till på insidan av en lång pir. Där låg ett par tre obebodda segelbåtar. Vi kollade hur dom hade ordnat med förtöjningslinor. Man åker upp och ner med tidvattnet 3-4 meter, så det gäller att planera med längd och placering.

Stället var inte pittoreskt men inte heller dött. Fiskebåtar och mindre lastfartyg var i full aktivitet längre in i hamnen. 

Wicklow hade lite oväntat mer att erbjuda oss nyfikna besökare. Lite senare simmade 40-50 simmare runt i den rätt stora yttre hamnen. Den tidigare lite ödsliga piren fylldes med badande barn, fiskare med spön och flanörer med hundar.

En man bättrade på en av sina drygt 50 målningar av fartyg som han målat längs muren på piren. Han började måla där 1976.

De många crawlande simmarna visade sig vara triatleter på träningsläger. De och de barnens badande höll på till kl 9-10 på kvällen. 

En Irländsk kvinna som pratade svenska berättade att alla var exhalterade över den fantastiska sommaren. 20+ i luften och 17 grader i vattnet. Här simmar man i havet året om. På vintern har de visserligen våtdräkt, män ändå!

Inspirerade av friskusarna i Wiklow hoppade vi i vattnet vid nästa hamn. Denna låg runt hörnet på Irlands sydkust och heter  Kilmore Quays. Här badar man i Atlanten.

Kilmore Quays är en by med väldigt många fiskebåtar. De flesta fiskar kammusslor.

Efter snart tre dygn här är vi sugna på att segla vidare, och siktar i morgon på att komma till Crosshaven utanför Cork. Det skall bli ett trevligt återseende. Där seglade jag för första gången Laser Master VM 2001.

Piren i Wicklow
Pigga simmare
Mannen som målar fartyg
Svensk båt
Pent!
Fiskebåtar i Kilmore Quays
Fler fiskebåtar
Här ligger vi
Scallops road
Snart torrsatt och klar för rengöring
Nymålad och snart sjösatt

2 svar på ”Mot Irlands sydkust”

  1. Härligt att se att allt löper på bra. Men jag antar att hade hoppats på mer resa med segel

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.