38 svar på ”Välkomna till Xeniabloggen!”

  1. ”Författare var ordet ” sa Bull. Och med alla fina bilder i boken också så köper jag den rätt av! För det blir väl en bok? Jag bor i BELLEVUE i Gbg. Om ni gör strandhugg vid Anguilla så kan ni ju besöka namnen. Tyvärr kan jag inte vara där då. Önskar er goda strömmar på resten av seglatsen.
   Kram från Rastman!

 1. Hej !
  Det här kommer att bli trevligt att följa. Önskar er en härlig seglats.
  // Maud.

 2. Härligt för er att ni gööör ngt! Vi följer gärna er på denna blogg.
  Spännande!

 3. Hejsan! Första inloggningen på er sida, kommer följa er resa m stort intresse, go tur⛵️☀️😉

 4. Köpte en platta och har nu hittat er i Marinetraffic.
  Kul att följa. Plocka bärnsten på läsö eller?
  Limfjorden nästa. Goda vindar önskar Rastman.

 5. Hyggelig at dere kom innom Læsø så vi fikk en avreisefest for dere. Søndag morgen lå jeg ute ogsatte garn i Læsø renne. Da så jeg dere dro avgårde mot Limfjorden. Lykke til med turen. Hilsen Erik og Torhild fra Læsø

 6. Grattis! Nordsjön avklarat!,, forsar fram i 6,2 knop mot Iverness svenska båten Maeby ligger före er i Iverness. Hoppas allt gick bra utan fel??,,,,hälsn Conny på Crusader.

  1. Hej Conny
   Allt har gått bra. Materialet fungerar. Skiftande förhållande på Nordsjön men inga hårda vindar. Stiltje, svag vind och 6-10m/s har det varit. Drypande fuktig dimma första natten. Det har varit väldigt kallt. Full vintermundering på natten. Kontrasten var stor när vi kom hit. Skottland överraskar med härlig sommarvärme som verkar hålla i sig ett bra tag.
   Hälsningar Anders o Gun

 7. Ser att ni ligger granne med Savanna star som brukar ligga hos Wilén. Nordsjön är kall på natten!

 8. Hej VÄNNER! Snart får ni spana efter det stora odjuret i loch Ness. Nu vet jag att ni har seglat mycket på vägen men Marinetraffic säger hela tiden -under way using engine.? Inget stort problem,jag bara undrar. Lite avis på er färd genom scotland. Go tur! Rastman.

 9. Hej VÄNNER! Trodde ni var veg.
  Men makrill är ju så GÖTT!
  Tänker ni starta från Dingle nu som Sven Y.
  Han gav upp och sitter nu på Madeira.
  Fina rapporter och bilder från er.
  Håll i hatten och skota hem.
  MVH Rastman.

 10. N.H.(nyheter hemifrån) Apropå delfiner: det sägs att man har sett sådana i Göteborgs södra skärgård förra veckan. Rätt häftigt. Men dom är snabba och hinner säkert ifatt er. Har ni läst Liftarens guide till GALAXEN? Tack för maten.

 11. N.H. Nu finns det 2 Brännö i Gbg:s skärgård och Björkö har inga björkar kvar. Tänk på när,var och hur ni skjuter upp era nödraketer. (Hoppas förstås att ni slipper). Har nu,efter era rapporter,förstått att Find Ship inte anger att ni går för segel. Ha’de’ GÖTT.

 12. MADEIRA! Nu får ni avsmaka det goda vinet och lära er hoppa stav över sänkorna. Men:hoppa först och smutta sen. Gött mos. Jag och Olafur skall till helgen segla ner Maxi till uppläggning på Björkö via en lördagskväll i Rönnäng. Där finns krog men ni har det bättre. Att resa med hemmet i fickan,så GÖTT! Härliga rapporter och bilder. En fråga:har ni något av erat hantverk med er i båten eller har ni helt kopplat bort det under RESAN?

 13. Hej gottegrisar! Man blir ”avis”. Blir det rakt över nu eller via Kap Verde? Jag sitter här och firar historia. Har klarat det! 67 år och idag första dagen som pensionär. Nu kan jag göra vad jag vill. Lite svårt att fatta. Tittar på Muckle Flugga och tänker:den skulle jag vilja gästspela på. Ha’de’ gött! Och god tur!

 14. TJENA! Sitter här och längtar efter ännu en rapport. Lång tid nu och många öar och Strandhugg. Undrar: tänker ni glida med Golfströmmen hem? Och i så fall,vart bär det: Isĺand eller Irland? Här är en mild och grön vinter. Peace and Love! Vi ses i sommar.

 15. En liten fråga:åt ni flygfisken som hoppade ombord?
  Enligt min kapten och även kock Olafur är den Barbados nationalrätt. Äts med ett mos som heter Coscos ungefär. Stora kramar på alla hjärtans dag!!!

 16. PS. Min älsklingsrätt är stekt strömming med potatismos och hemrörda lingon. Kan det vara nåt liknande? DS.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.